Brighton vintage fashion pleasure.

Brighton Vintage Pleasure

Brighton is echt een bruisende en jonge stad. Veel inwoners hebben er een creatief beroep, zoals webdesigner, muzikant of kunstenaar. Zeker in de zomer zijn er altijd wel festivals en leuke artistieke evenementen.

Het is ook een heel milieubewuste stad, die in Engeland voorop loopt als het aankomt op het scheiden van afval en strijden tegen de bio-industrie. Niet zo vreemd dus dat er in Brighton een keur aan vegetarische en veganistische restaurants te vinden is.

Shoppen in The Lanes & North Street
Of je nu op zoek bent naar kleine boetiekjes of grote winkelketens, in Brighton vind je het allemaal. The Lanes is een verzameling van smalle straatjes met ontelbaar veel leuke kleine winkels waar je de meest unieke dingen kunt scoren. Van sixties retro mannenkleding tot handmade kettinkjes en schoenen in alle kleuren. Je vindt er modern design en antiek, landelijk bekende restaurants, maar ook kleine tearooms en mini-terrasjes om mensen te kijken. Naar het westen, helemaal over de lengte van North Street, vind je alle grote winkelketens. Winkels die we in Nederland niet hebben zoals TK Maxx en Boots vind je hier ook.

Never a dull moment
Brighton mag dan relaxed zijn, het is er nooit saai. Ben je uitgeshopt, dan kun je je vermaken aan zee: in Brighton’s eigen reuzenrad, in het museum achter het Royal Pavilion (Brighton Museum & Art Gallery) of koop een ticket voor een bezoek aan Sea Life. In mei barst het festivalseizoen los in de stad en in deze maand spelen er bijna elke avond wel één of meerdere bands en muzikanten in de buitenlucht. De vier grootste festivals van deze maand zijn: The Brighton Festival, Brighton Fringe, Artists Open Houses & The Great Escape Festival. Een culturele hotspot is Brighton in mei, waar veel Britse én internationale toeristen op af komen. Het nachtleven in Brighton is ook rijk aan vele clubs en live music tentjes, maar een aanrader is toch zeker wel Komedia in North Laine (tussen The Lanes & het station). In Komedia wordt wekelijks een comedy-club gehouden met drie toppers van stand-up comedians en een MC die alles aankondigt.

Lees meer: Vintage Fashion.


«   »