Mevrouw Adriaanse Women’s Fashion shop Den Haag.

Achter de naam gaat Mevr. Adriaanse schuil een voormalige onderwijzeres. “Ja,” beaamt ze lachend, “ik heb twintig jaar voor de klas gestaan.

Mevrouw Adriaanse Women’s Fashion shop Den Haag.

Daarna heb ik in een winkel gewerkt waar ik in verband met veelvuldig verblijf van de eigenaar in het buitenland, zelf heel veel moest regelen. Dat is niet erg want op die manier heb ik de kneepjes van het vak leren kennen. Op een gegeven moment vond ik de tijd rijp om voor mezelf te beginnen.” Tertsia Adriaanse ging op zoek naar een agentschap maar liet zich daarnaast leiden door wat zij zelf mooi vindt. “Het was of alles bij elkaar kwam en ik was dan ook vrij resoluut in wat ik wilde. Ik ben nogal kritisch op mezelf en ik weet dat heel veel vrouwen dit net zo voelen. Met dit in mijn achterhoofd heb ik gekozen voor een assortiment van sterke merken zodat je weet wat je in huis hebt. Leuke aantrekkelijke kleding van een goede kwaliteit en comfortabel om te dragen.”

 

Ludiek winkelstraatje.

Dat ze zich vestigde in het Hofkwartier is een gelukkige keuze volgens Tertsia. “Je krijgt hier, voornamelijk in het weekend, ook het sjiekere publiek van het Noordeinde. Dit is een ludiek winkelstraatje met heel veel leuke zaakjes met een zekere aantrekkingskracht. Ik mag dan ook ondanks dat ik hier nog maar kort zit, niet klagen.” De winkel, een voormalig naaiatelier, heeft een verrassende oppervlak die ver doorloopt naar achteren. Overzichtelijk, helder zonder al te veel poespas maar waar de kleding schittert. “Je moet klanten niet vermoeien, lekker hun gang laten gaan en de kleding presenteren op een manier die duidelijk is,” aldus de kersverse winkeleigenaresse. “Er is volop keuze aan jurkjes met print of effen, rokjes, topjes maar ook jassen en accessoires. De kleding is doorgaans gemaakt van stevige katoen jersey maar ik heb bij voorbeeld ook een paar jurken van het merk Reversible,gemaakt van polyester, ingekocht. Dit zijn uitzonderingen maar het leuke hiervan vindt ik dat je deze jurken op twee manier kunt dragen.” Verder vind je in het aantrekkelijke assortiment bij Mevr. Adriaanse kleding met lekkere hippe kleurtjes uitgevoerd in toffe modellen ondermeer van merken zoals Le Pep, Circus, Tante Betsy, Who’s That Girl, IEZ en Zich. 

lees meer in editie 15.

Lien en Giel jurken

«   »