Hebbes.

Zuidlaren, onder andere bekend van de paardenmarkt, is een gezellige toeristische plaats gelegen onder de stad Groningen.Wij zijn hier om een bezoek te brengen aan Hebbes. Een leuk naam voor een fleurige zaak met een zeer breed assortiment voor de vrouw met smaak. 

De entree is uitnodigend en ik hoor passerende dames tegen elkaar zeggen ‘kijk dat is die leuke vrolijke zaak’. Bij binnenkomst kan ik dit alleen maar beamen want de kleurrijke collectie springt er uit. De eigenaresse, Jeanette, is al even vrolijk als haar winkel. Dat (vaste) klanten hier niet alleen komen voor de kleding maar ook omdat ze het prettig vinden om geholpen te worden door haar, verbaast ons niets.

Kleurrijke kleding en accessoires.

“Van origine kom ik ook uit de kledingbranche maar dan wel op een heel ander vlak,” lacht ze. “Ik werkte voor een Deens kledingagentschap en deed daar de boekhouding voor. Op een gegeven moment wilde men verkassen richting Amsterdam. Dat werd me te gek en toen min of meer op hetzelfde moment een pand vrij kwam in Zuidlaren en iemand tegen me zijn ‘iets dat niets voor jou een kledingwinkel’, ging het idee al snel groeien. In eerste instantie dacht ik zou ik dat wel moeten doen maar het kreeg steeds meer vorm in mijn hoofd. Toen heb ik de knoop maar doorgehakt.” Het bleek een juiste beslissing van Hebbes viert dit jaar haar tienjarige jubileum. “Dat zal een feestelijk iets worden,” beaamt Jeanette. 

lees meer in editie 18

kleurrijke vintage jurk

«   »