38 dresses and a suit.

Published on 3 November 2018 at 12:27

38 dresses and a suit. In het historische centrum van Leeuwarden zit verscholen in een monumentaal pand de winkel van Betty’s 38 dresses and a suit. 

Ga lekker je gang.

“Dit monumentale pand stond al jaren leeg,” vertelt de eigenaresse,” en ik vond het prachtig met zijn uit 1600 stammende voorgevel. Het is een mooie plek aangekleed met bijpassende lantarens helemaal in de juiste sfeer. In 2018 verwachten we een gehele renovatie van deze stad.” Ze begon ooit met het verkopen van tweedehands kleding. “Dat liep verbazingwekkend goed, al vanaf het begin maar na vijf jaar wilde ik toch iets anders en mijn interesse schoof steeds meer op naar nieuwe retro kleding. 

Een afspiegeling van mezelf.
Het publiek wat ’38 Dresses’ bezoekt, varieert nogal in leeftijd en komt van heinde en ver. “Men is niet te beroerd om een trip hier naar Leeuwarden te ondernemen vanuit bijvoorbeeld Eindhoven, Emmeloord zelfs Amsterdam. Was het in het begin nog heel lokaal nu komt men van verder weg en marstal wordt dit dan gecombineerd met een gezellig dagje uit in Leeuwarden,” aldus de in haar vrij tijd saxofoon spelende Betty. Haar eerste kledingmerk wat ze verkocht was ‘Tante Betsy’, een merk wat ze zelf graag draagt alhoewel ze aangeeft steeds extremer te gaan.

lees verder in editie 16


«   »