Bannou, eerlijk en duurzame mode.

Bannou, hetgeen ‘dame’ betekent in Farsi de taal die gesproken wordt in het land van herkomst van eigenaresse Faranak en in haar jeugd steevast zo genoemd werd door haar grootvader, staat voor mode gemaakt uit natuurlijke materialen. Duurzame kleding vintage geïnspireerd en van hoogwaardige kwaliteit.

Als voormalig rechtenstudente met een vrouwelijke instinct voor mode begeerde Faranak destijds een paar roze vintage pumps die ze met alle geweld wilde hebben. De verkoper bleek een groothandel die haar de pumps alleen wilde verkopen in een aantal van dertig stuks, allemaal in verschillende maten. Ze twijfelde geen moment, kocht de pumps in, behield de juiste maat voor zichzelf en plaatste de overige negenentwintig paar op Marktplaats. Geïnspireerd ontwierp broer Babak een webshop voor haar en broer en zus verkochten zoveel schoenen met succes dat ze in 2009 een kledingwinkel (I Love Vintage) openden aan de Prinsengracht te Amsterdam.

De studie rechten veranderde in een passie voor mode, ontwerpen, inkopen en verkopen en ging zelf nog verder. Overtuigd dat mode iets is wat vrouwen ten goede moet komen, ontstond het idee om eigen kleding te gaan produceren... lees verder.


«   »