Retro kinderkleding.

Retro kinderkleding. Vintage geïnspireerde kleding is niet langer alleen voorbehouden aan volwassen. Ook kinderen moeten inmiddels geloven aan ‘hoe het vroeger was’ al dan niet in een vertederde combinatie met moeder. Schuilt hier een gedachte anders dan puur commercieel gewin en een zoveelste trend? Retro kinderkleding.

Wie geboren is in de jaren ’60 '70 kent het fenomeen van zondagse kleding. Als meisje werd je gekleed in je zondagse jurk. Het was helemaal het einde als je er ook lakschoentjes bij had die extra opgepoetst werden. Een strik in je haar en je had het gevoel dat je de mooiste van de wereld was. Deze zondagen waren aanleiding genoeg maar viel dit samen met een feestdag, een verjaardag of ander feestje dan werd letterlijk alles uit de kast gehaald. Deze goede gewoonte zorgde er voor dat al vroeg bij kinderen werd ingehamerd dat je je hoorde te kleden voor speciale gelegenheden. Een besef wat door de jaren heen is vervaagd, ingegeven door de kledingindustrie die ons, de consument, een eenheidsworst voorhield en de term ‘comfortabel’ introduceerde. Comfortabel doe je op de bank maar niet als je je presenteert aan de buitenwereld. 

Dus we moeten terug naar dat zondagse gevoel. De markt voor retro en vintage fashion is groeiende want nostalgie is een sterke emotie. Wie herinnert zich niet de vestjes, jurkjes en broekjes gebreid door moeder en grootmoeder. Tegenwoordig is dit handwerk niet meer nodig tenzij je het voor de lol doet. Voor zeer schappelijke prijzen kun je je een uitgebreide garderobe aanschaffen voor je kind en voor jezelf. Mummy and Me. ... meer info in deze edities


«   »