Fine-art fotografie

Published on 2 March 2019 at 12:10

Fine-art fotogafie... is een vorm van kunstfotografie.

Wanneer een fotograaf een bepaalde stijl heeft ontwikkeld en deze ook steeds terug te herkennen is in zijn of haar werk kun je spreken van een fine-art fotograaf.

Natascha Meindershagen uit Almere is een fotografe die de fijne kneepjes van deze kunstvorm beoefend. Begonnen als haarstylist/ visagist kan ze nu deze techniek goed gebruiken voor haar fotografie. Ze heeft hiervoor haar eigen bedrijf opgericht onder de toepasselijke naam ‘Romance Shoots’. “Ik vind het leuk om een verhaal te maken of een bepaalde sfeer”, aldus Natascha.” Zo ga ik graag terug naar de glamour van vroeger en de oude prentjes. Mijn foto’s hebben dan ook regelmatig een vintage tintje of een romantisch thema waar ik dan weer mijn eigen invulling aan geef. In mijn studio wordt ik vaak bijgestaan door mijn moeder Hedy”.

Kinderen fotograferen, zeker wanneer ze geregisseerd moeten worden, is niet bepaald eenvoudig. “Dat klopt, maar kinderen zijn vaak snel op hun gemak bij mij. Ik heb zelf twee kids en ken hun wispelturige gedrag maar al te goed. Dus ik weet hoe ik dat moet handelen.” In editie nr.20 staan een aantal door Natascha gemaakte fine art foto’s van diverse kinderen.

meer info... >


«   »