Riviera Retro

Published on 9 January 2021 at 13:31

In het historische centrum van Maastricht, in het Jeker kwartier, is de nieuwe modezaak gevestigd van Evelyne Kleikers. Riviera Retro beleefde haar opening onlangs in september en wij gingen een kijkje nemen.

In een 18e eeuws pandje waarin je door een raam in de vloer de oude gewelven van het historische pand nog kunt onderscheiden heeft Evelyne haar stijlvolle kledingzaak geopend vlakbij het Stadspark en de Sint Pieter, zoals de kerk genoemd wordt in de volksmond. Een sjieke buurt waar het Maastrichtse winkelpubliek maar ook fashion liefhebbers vanuit het overige Nederland, Duitsland en België thans kennis kunnen maken met het exclusieve aanbod van Riviera Retro. Evelyne, gekleed in een prachtig goudkleurig gewaad, vertelt hoe ze na het overlijden van haar man niet bij de pakken ging neerzitten maar er voor koos om een langgekoesterde droom uit te laten komen. “Dit betekende dat ik op zoek ging naar een locatie in de stad, een plek dat me moest aanspreken. Heel toevallig kwam ik hier voorbij en wist meteen hier ga ik mijn modezaak openen.”

Het pand en de aankleding alsmede het assortiment straalt smaak en elegantie uit. “Met eveneens authentieke vintage items in het assortiment,” laat Evelyne weten. “Mijn inkoop wordt bepaald door het zien en voelen van de stof. Hiervoor reis ik regelmatig af naar Parijs omdat ik met eigen ogen wil zien of het aanbod past in datgene wat ik voor ogen heb. Ik wil door mijn keuze mijn liefde voor vintage, mode en reizen tot uitdrukking laten komen.” Haar passie voor mode ontstond als klein meisje opgroeiend in de modezaak van haar ouders. “Ik vind het heerlijk om mensen te adviseren. Dit kan zijn met het bepalen van een kledingstijl tot zelfs het ordenen van kledingkasten (closet make-over) en het shoppen voor mooie outfits.” Als styliste stelt ze niet alleen de collectie samen maar geeft ze daarnaast eveneens make up advies.

lees verder...


«