Vrolijke famkes

vrolijke vintage rokken

In het Drentse Ruinen hebben we een ontmoeting met Jackelien van der Sleen, eigenaresse van Vrolijke Famkes. We nemen plaats in haar ruime atelier waar menig creatief idee tot stand komt van deze duizendpoot'

Zelf ontworpen prints.
De gerende rokjes die Jackelien ontwerpt en produceert onder haar merknaam ‘Vrolijke Famkes’ vinden inmiddels gretig aftrek en zijn verkrijgbaar bij diverse kooppunten in Nederland en België. “Deze worden gemaakt van door mij ontworpen stof die ik digitaal laat printen en worden vervaardigd op een biologisch verantwoorde wijze,” legt ze uit. De prints bestaan uit vrolijke onderwerpen zoals cavia stofjes of met een roodborstje maar ook kekke afbeeldingen van een ouderwetse typemachine of broodrooster waardoor er een vintage gevoel wordt gecreëerd mede op basis van aantrekkelijke en flatterende modellen. “Jurken ontwerp en maak ik ook maar dan customized.  Een jurk op verzoek zeg maar.”

Ook bijpassende sieraden en servies.

In haar atelier staan dan ook diverse machines opgesteld zoals een lockmachine bedoeld voor het perfect in elkaar zetten en afwerken van rekbare stoffen, een machine waarmee je professionele zomen kunt naaien en uiteraard de gewone naaimachine. Verder maakt Jackelien sieraden naar eigen ontwerp. Grappige leuke hebbedingetjes die goed matchen bij de door haar ontworpen kleding. En zelfs servies bestaande uit mokken, porseleinen theetipjes, mini schaaltjes en keramieken afgebakken tegeltjes allemaal voorzien van grappige leuke en vooral vrolijke illustraties.

>>Meer info


 »