Mag ik een maatje meer?

 

Mag ik een maatje meer? De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw zo las ik is maat 44. Gek genoeg hebben we massaal een heel ander beeld. Toch als je goed om je heen kijkt, zie je meer vrouwen met een maatje meer dan minder.

Over het algemeen vallen de vrouwen met een maatje plus niet op, en wanneer wel, dan vaak in negatieve zin. Hoe komt het dat deze vrouwen gedoemd zijn om als grijze muizen door het leven te gaan, aangewezen op vormeloze hobbezakken of leggings. 

door: Georgina Bos

Onmogelijke opgave.

De kledingindustrie richt zich over het algemeen nog steeds op de slankere vrouw die als voorbeeld voor alle vrouwen moet gelden. Niet erg realistisch als je zo om je heen kijkt. Wil je je als vrouw met rondingen net zo kleden als je slankere collega, dat lijkt dit welhaast een onmogelijke opgave.

Geen nood de redding is nabij!

Steeds meer merken worden zich er van bewust dat  de vollere vrouw ook recht van spreken heeft. Met name in de retro kleding is er een gunstige ontwikkeling waar te nemen. Jurken die vanaf maat 44 (3XL) verkrijgbaar zijn tot en met maat 54 (7XL). Als vrouw met een maatje meer zul jij, en je omgeving, aangenaam verrast zijn als je de volgende keer in zo’n prachtige creatie verschijnt. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »