Zilch retrofashion ontwerpen.

Zilch- retrofashion

 

Zilch is een Nederlands merk dat zich profileert door het toepassen van talloze kleurrijke prints gecombineerd met bijpassende basics van natuurlijke materialen. Duurzame comfortabele stoffen zoals bamboe, katoen, wol en zijde. Wij namen een kijkje en zijn fan!

Zilch (Engels voor zero, naught, nothing)  is vooral een bedrijf met een familiegevoel. De naam komt van eigenaar en oom Gabriel Thissen. Hij begon zo’n dertig jaar geleden Zilch met een klein vintage winkeltje op de hoek van de Haarlemmerstraat en ‘t Singel in Amsterdam. Team Zilch is net zo compact als de collecties die ze ontwikkelen. Een aantal familieleden - Gabriel lijkt te beschikken over een grenzeloos aantal nichtjes en neven met talenten - als ook enthousiastelingen van buiten die besmet zijn door het Zilch virus.  

Klein maar vakkundig team.

We vervoegen ons in Amsterdam in het atelier van Zilch dat is gevestigd in een ruim onderkomen en waar de creativiteit van af spat. Waar je ook kijkt, je ontkomt niet aan allerhande moodboards die verrassende combinaties laten zien en de inspiratie vormen tot de volgende collecties. Hier vindt de brainstorming plaats door het kleine maar vakkundige team terwijl men zich daarnaast alweer vijfentwintig jaar lang direct betrokken opstelt bij het productie proces.

Geen kinderarbeid.

“Dit vinden we heel belangrijk,” legt Sara Malschaert, nicht van Gabriel Thissen uit. “We werken erg nauw samen met onze fabrikanten. Duurzaam produceren zonder dat hier kinderarbeid aan te pas komt of dat men onderbetaald wordt. Zilch is een eerlijk merk en dat imago koesteren we.”

lees meer in editie 18

meer info >>

Zilch-model
zilch fashion
Zilch mode

«   »