Simsalabim Fashionshop Groningen.

simsalabim verkoopsters

Sinds 2000 is in het oergezellige hoofd- en studentenstad Groningen de winkel Simsalabim gevestigd. Bekend vanwege hun alternatieve kledingstijlen dus voor iedereen is er wel een keuze te maken.  De winkel wordt gedreven door eigenaresse Erna samen met partner Hans.

Wij zoeken ze op in hun huis annex fotostudio en er volgt later in de middag nog een bezoekje aan de winkel om kennis te maken met het enthousiaste team bestaande uit Emma, Sophie, Berber, Cynthia en Anouk.

“Alweer 18 jaar geleden zijn we begonnen met het opbouwen van een klantenkring,” aldus Erna gekleed in een jurk van Voodoo Vixen met een aantrekkelijke retro print van flamingo’s. “Het was als een steen in het water, de kringen werden steeds groter. Van lokaal naar regionaal en tenslotte met klanten uit het gehele land. Vaak zie je klanten die van een langere afstand (moeten)komen, op vaststaande tijdstippen terugkomen. Meestal wordt het gecombineerd met een dagje Groningen, wel zo gezellig. Of men neemt eerst een kijkje op de webshop die we in 2013 zijn opgestart zodat men verzekerd is van een bepaald kledingstuk.” 
De klantenkring heeft zich sinds de webshop, uitgebreid naar Duitsland, Belgie en Scandinavië.

Geweldige ligging.
“We hebben wekelijks aanvullingen en de collecties variëren regelmatig.” Het realiseren van een heuse winkel was een avontuur voor zowel Erna als Hans die als voormalig fietskoerier Groningen op zijn duimpje kent wat heel handig bleek te zijn. “Toen het pand vrijkwam aan de Folkingestraat waren we meteen enthousiast omdat we wisten dat het een uniek pand was. De ligging is geweldig, heel dicht bij de Vismarkt en is de aanlooproute van het station naar het centrum,” vult Hans aan. Een straat waar veel bezoekers van de stad enthousiast binnen wandelen en gezellig ontvangen worden.

lees verder in editie 18

 

«   »