Femme Fatale Boutique.

Femme Fatale Boetiek in een tourbus van Amy Kroon afkomstig uit het Gelderse Neede.

Perfecte make up en kapsel, smaakvol gekleed in een jaren ’50 kleding, lijkt ze zo weggelopen uit een oude film noir. Nog niet zo lang geleden begon ze haar eigen bedrijfje ‘Femme Fatale Boetiek’.

Op het terrein van het bedrijf van haar ouders, men bouwt grote indrukwekkende kermisattracties voor klanten uit de hele wereld en waar Amy regelmatig nog een handje meehelpt, staat haar bus geparkeerd waarmee ze als Femme Fatale Boetiek on tour gaat. “In eerste instantie wilde ik altijd graag een winkel beginnen voor mooie dameskleding `a la jaren ’50. Maar hoe langer ik hier over nadacht hoe meer me het idee begon te benauwen. Het reizen zit me toch in het bloed waarschijnlijk ingegeven door het van generatie op generatie rondreizen. Mijn opa startte het bouwbedrijf en mijn vader heeft het inmiddels overgenomen. Al vanaf heel jonge leeftijd weet ik niet anders.”

De tourbus.
Eenmaal het idee van een winkel te hebben laten vallen, ging Amy op zoek naar bus waarmee ze on tour zou kunnen gaan. “Uiteindelijk heb ik een gevonden die uiteraard aangepast moest worden. De aankleding heb ik zelf ontworpen en de ruimte heb ik zo economisch mogelijk benut.” We gaan een kijkje nemen en zijn verrast door het resultaat. Wat we zien is een bus met een bijzondere aankleding zowel binnen als buiten. De buitenkant is voorzien van een romantische bloemenprint in pastelkleuren en de binnenkant is omgetoverd tot een ware boudoir. “Ik heb hier mijn kledingrekken staan en eenmaal geparkeerd gaat de luifel uit waaronder ook nog eens extra rekken met kleding worden uitgestald,” legt Amy uit.

>> Meer info:


«   »