Equality Wear.

Swim, fitness en yoga wear. Professioneel basketbalspeelster Chatilla van Grinsven opent met een verblindende smile de voordeur van haar woning in Rosmalen. Ze is weer even in Nederland en we bezoeken haar om een nieuwe mijlpaal in haar toch al tumultueuze carrière te bespreken: kledingmerk Equality Wear.


De boomlange beauty (1.93 m) naast gezegend met een talent voor topsport - ze speelde in Amerika, Frankrijk, Turkije, vertegenwoordigt sinds haar vijftiende Nederland in het Nederlands Basketbal Team en is op dit moment druk met een professionele honkbal carrière in Spanje - is eveneens behept met een goed stel hersens. Omdat topsport een houdbaarheidsdatum kent, studeerde ze tussendoor ook nog eens politicologie en behaalde haar master titel in Human Rights en Animal Rights aan de Universiteit te London.

Equality Wear.
Chatilla als topsportster, haar vader Rahal Frikh was een atleet en als activist actief in de politiek, werd in haar jeugd evenredig beïnvloed door haar moeder Berdie van Grinsven werkzaam als modeontwerpster. Dus topsport bedrijven op een ander vlak manifesteerde zich in haar recentelijk opgezette kledinglijn Equality Wear. Haar grootste endorser op dit moment is muziekproducent en Hollywoodster B. Howard, die opgroeide onder de vleugels van de Jackson familie en een opvallende gelijkenis vertoont met Michael Jackson. Zozeer dat vaak verwezen wordt naar hem als de vermoedelijke zoon van; hij heeft zelfs het stemgeluid van MJ. Haar netwerk bestaat ondermeer uit celebreties zoals Latoyah Jackson die van ganse harte haar visie ondersteunen: inspire, educate, advocate (inspireer, geef vorm, pleit).

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

“Niet voor niets is dit onze slogan,” lacht Chatilla. “Ik ben er trots op we met Equality Wear deze waarden vertegenwoordigen. Dit doen we ondermeer door tien procent van onze winst te doneren aan organisaties voor dierenrechten zoals PETA (People For the Ethical Treatment of Animals en MFA (Mercy For Animals). Met haar mastertitel op zak droomt Chatilla ervan ooit nog eens in de politiek haar ideaal, dieren dezelfde rechten als mensen, te verwezenlijken.

Milieu- en diervriendelijk.
Tijdens ons gesprek wordt duidelijk dat men druk bezig is met het binnenhalen van topmodel Doutzen Kroes. “Ze zou een perfecte vertegenwoordigster voor deze sportieve kledinglijn zijn maar de ontwerpen en modellen zijn geschikt voor elk vrouwelijk lichaam, legt ze uit. “Daarnaast is elk ontwerp uniek en de stoffen die we gebruiken zijn uiteraard milieu- en diervriendelijk. We hebben een uitgebreide collectie van design zwemgoed, sport- en yogakleding.” Haar enorme maatschappelijke betrokkenheid wil Chatilla, zoals ze alles met passie doet, doorvoeren in haar kledinglijn. “Ik wil graag een advocaat zijn voor duurzaamheid in de modewereld. Dat is voor mij het hoogst haalbare doel: mijn hart en ziel steken in iets dat groter is dan mijzelf.”


Chatilla van Grinsven

Professioneel honkbalspeler o.a. NL Basketball Team
Founder & CEO Equality Wear
Chairwoman Farikh Foundation
Instagram: equality_wear


«   »