Minna Perikka, Lollies, Konijnen en Bunnies.

Na een opleiding te hebben gevolgd aan de Montfort University in Leicester, Engeland waar ze haar bachelor diploma behaalde in het schoenen ontwerpen, won ze nog datzelfde jaar de jaarlijkse prestigieuze Young British Glove Designer. De in Finland geboren Minna Parrika keerde echter in 2005 terug naar haar geboorte- land om haar eigen label op te zetten.

Lollies en Konijnen.

Met haar basis in Helsinki ontwerpt Minna hier haar veelal grappige en brutale schoeisel waar ze bekend om staat. Haar schoenen zijn erg gewild dankzij creaties met lollipop hakken en sneakers voorzien van konijnenoortjes die inmiddels als klassiekers worden beschouwd. Volgens Minna zelf ontstaan haar crea- ties door het gebruik van surrealistische elementen, heel veel lol en trendy onderwerpen. De schoenen worden gemaakt in Spanje van het fijnste soort materiaal met een ongekende aandacht voor elke detail. Het handwerk is fantastisch en een genot voor de avontuurlijke vrouwenvoet. Het merk wordt inmiddels verkocht in meer dan twintig landen. Niet verwonderlijk gezien het succes van de Lollipop hakken. Het idee om de klassieke rode lolly om te toveren tot een hak kwam puur uit het genieten van iets zoets zo vaak mogelijk en dat zonder gewetens- bezwaar. De lollypop hakken werden in de maand februari van 2018 gelanceerd met diverse varianten en daarmee werd een nieuwe designlijn in leven geroepen: Joan.

Bunnies Bunny Sneaks is een ander succes van de hand van Minna Paprika. Dit schoeisel werd uitgebracht in diverse maten en vond zijn weg naar de vele harten en voeten van vrouwen. Haar inspiratie achter deze zogeheten Bunny Sneaks is een konijntje dat schuilt in de binnenkant van de sneaker zonder dat het door heeft dat zijn oren hem verraden. En zoals konijnen zich vermenigvuldigen wordt ook deze sneaker in allerlei variaties inclusief slippers, laarzen en pumps in grote getale geproduceerd.

lees verder in editie 21


«   »