Irregular Choice schoenen

Een mooie gezegde luidt ‘de juiste schoen brengt je naar de juiste plaats’. Of je nu een paar laarzen met glitter draag naar een feestje, of een paar killer heels met luipaard print naar een etentje dan wel hakken met een slangenmotief naar een sollicitatie, feit is dat een schoen van Irregular Choice meer is dan zomaar een accessoire. Je kunt hier een statement mee maken en het dient met trots gedragen te worden.

Ontwerper en bedenker van deze bijzondere schoenen zal deze filosofie van harte onderschrijven, gezien zijn non conformistische denken bij al zijn ontwerpen. Dit Engelse merk onder leiding van oprichter en ontwerper Dan Sullivan staat bekend om zijn lef, unieke karakter en individualiteit. Sinds de oprichting in 1999 heeft de ontwerper nooit zijn visie verloochent en zijn zijn ontwerpen alleen in een Irregular Choice winkel te verkrijgen.

Zijn inspiratie is het idee dat je je mag onderscheiden van de massa. “Het maakt niet uit wat je leeftijd is, waar je bent, wat voor werk je doet behalve dan dat je plezier hebt in het leven en je persoonlijkheid wilt benadrukken door nu eens geen saaie zwarte schoen te dragen,” aldus de in Londen geboren Sullivan stammend uit een gezin met ouders als schoenen ontwerpers. Al op vijftienjarige leeftijd ging hij op zich zelf wonen en opende op zijn achttiende zijn eerste winkel in Covent Garden. Al snel groeide dit uit tot een keten van maar liefst zes winkels. Op drieëntwintigjarig leeftijd besloot hij echter de winkels te sluiten om te gaan reizen en indrukken op te doen die hij vervolgens verwerkte in zijn ontwerpen.

Tekst loopt door onder de foto's

 

Door de jaren heeft is hij trouw gebleven aan de visie dat zijn schoen origineel moet zijn zonder invloed van voorbij gaande trends. “Ik heb wel eens geprobeerd om aan een bepaalde trend te voldoen que kleur voorschrift maar ik ben net een ekster. Alles wat glimt daar valt mijn oog op.” Opgepimpte hakken, houten versieringen, overdadige materialen tot memorabele kleurencombinaties maken het verschil met welke schoen dan ook. Elk jaar ontwerpt en brengt de ontwerper zo’n zeshonderd modellen op de markt, zijn notities en schetsen met verschillende ideeën lopen in de duizenden met allemaal verschillende opties. Alhoewel hij toegeeft dat begin 2000 hij zich afvroeg of het wel zou werken. “Irregular Choice was nog maar een paar jaar actief en ik had moeite om de schoen aan de man te brengen en om bedrijven achter mijn idee te krijgen. Ik was er van overtuigd dat de consument hier voor open stond. Maar je gaat wel aan jezelf twijfelen, ik ben blij dat ik desondanks doorgezet hebt. Mijn intuïtie heeft me niet bedrogen.”

Irregular Choice wordt wereldwijd verkocht en heeft inmiddels weer negen eigen winkels met nog meer plannen voor uitbreiding verspreid over Europa, Amerika en Australië. Dankzij de enorme variatie in het aanbod is er voor elke liefhebber van dit bijzondere merk wel schoen te vinden.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »