Festival of colors.

Een prachtig interieur ontwerp met vooral veel knallende kleuren kom je niet veel tegen. Jammer want kleuren zijn immers een weerspiegeling van je karakter. De plek waar je het grootste deel van de dag vertoeft zou dat toch moeten zijn en zo moeilijk te realiseren is het niet.

Je kunt een en ander bewerkstelligen door om te beginnen de wanden van je huis diepe eigenzinnige kleuren te geven. Hiermee is het wel uitkijken geblazen omdat het totaalplaatje natuurlijk moet kloppen. Maar kleur kun je natuurlijk ook aanbrengen met meubelen en lampen als je niet zo van accessoires houdt of er al genoeg hebt.

Werken aan een fijne en comfortabele werkplek in huis is een must maar sommige van ons vinden het ook fijn als ook deze plek inspirerend, sfeervol en vooral kleurrijk is ingericht. Je kunt er talloze voorbeelden van vinden op bijvoorbeeld youtube, Experimenteer zelf eens wat, je zult zien date verademend werkt.

Zoals aangegeven, kleur haal je in het interieur door het toe te passen op de basis van een ruimte zoals de vloer, wanden, plafond, kozijnen en plinten óf door te kiezen voor kleurrijke elementen. Onder deze elementen vallen meubels, accessoires maar ook verlichting. Dit zijn allemaal onderdelen die je zelf kunt aanpassen, toevoegen en weghalen in je eigen interieur. Gekleurde stoelen bijvoorbeeld in combinatie met gekleurde kunst geeft een ruimte al een vrolijk en kleurrijk gevoel.

De badkamer.

De meeste badkamers zijn tegenwoordig in de meeste gevallen vrij neutraal van kleur. Er wordt veel wit, grijs en zwart gebruikt als basiskleur maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hier eens met felle kleuren te werk te gaan. Een badkamer inrichten met felle kleuren maakt dat het er juist heel vrolijk is en zeker voor kinderen veel leuker dan een neutrale badkamer. Felle kleuren kunnen ook toegepast worden in verschillende elementen in je badkamer. Bijvoorbeeld in je kastjes. Een iets voorzichtigere keuze dan gekleurde wanden maar zeker niet minder leuk en vrolijk.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

De hal.

De hal is het visitekaartje van het huis. Daar komen de mensen als eerste binnen. Met de knalkleuren blauw, rood en oranje wordt de hal een groot kleurenpalet. Kies voor een opvallende accentkleur, bijvoorbeeld blauw tegenover oranje en rood. Door accessoires als een staande lamp, poef en de takken met breisels is de hal mooi aangekleed. een grote fotoposter geeft een eigenzinnig effect. Gebruik hier niet te veel accessoires.

Tot slot kun je als vuistregel rekening houden met het volgende: warme kleuren trekken meer de aandacht en koele kleuren hebben een geruststellend effect. Hier kan je de kleurkeuze op afstemmen.

So enjoy and inspire yourself with colours.


«   »