B & B in retro stijl

Rutten is één van de tien groendorpen in de Nederlandse gemeente Noordoostpolder. Een overwegend agrarisch gebied met veel boerderijen waar bloementeelt hoogtij voert. In een van deze boerderijen runt het kunstenaarskoppel Paul en Rolina hun Bed & Breakfast ‘Het Tijdelijk Verblijf’, volledig in vintage stijl ingericht.

Vlakbij het IJsselmeer en op 9 km van het historische Lemmer vind je de B & B van Regina en Paul, omgeven door prachtige bloemenvelden. “Toen mijn ouders stopten met het bloementeelt bedrijf en de grond verkochten, konden wij de boerderij overnemen,” vertelt Regina niet zonder trots. We zitten aan de ruime eettafel in een volledig in seventies stijl ingerichte keuken. Regina studeerde in Rotterdam terwijl Paul oorspronkelijk afkomstig uit Hengelo studeerde in de stad Groningen. “Er heerst hier een heerlijke stilte, heel iets anders dan in de stad wonen,” merk ik op. “Jazeker, “beaamt Paul, “maar dat went snel. In deze omgeving kun je goed accommoderen als kunstenaar.”

 

Een eigen sfeer creëren.

Regina maakt prachtige schilderijen van de indrukken die ze op doet tijdens de wereldreizen die ze samen maken. “Daarnaast houden we ook regelmatig exposities in het westen van het land, dus de drukte van de city hoeven we niet te missen,” lacht Paul. “Zo’n anderhalf jaar geleden zijn we de verbouwing begonnen,” legt Regina uit,” temeer omdat we hier natuurlijk een eigen sfeer willen creëren, en omdat we toch aardig wat activiteiten ontplooien op het gebied van kunst en cultuur, wat enige aanpassing vereist. Eens per jaar doet deze ruimte dienst als ‘Artist & Residence’. Kunstenaars over de hele wereld kunnen hier dan een maand wonen en werken. Voor hun verblijf hebben we niet alleen de B & B maar ook nog eens een aantal caravans helemaal in retro stijl ingericht. Waarom?... ik hou van de eenvoud en het overzichtelijke van die tijd,” bekent Regina. “We zijn er echt verzot op,” vult Paul aan, die boven het geweldige atelier van Regina een studio ruimte heeft ingericht voor muzikanten die in afzondering hun nummers willen schrijven.

De inrichting van de kamer.

De B & B brengt je volledig terug in de sfeer van de jaren 70. De kamer heeft een eigen douche en wc en is geschikt voor maximaal twee personen. Er staan twee eenpersoonsbedden, die ook eenvoudig een tweepersoonsbed kunnen vormen. Er is Wi-Fi beschikbaar en de kamer beschikt natuurlijk over een videorecorder met een fijne selectie jaren 70 films. Ook een platenspeler met een behoorlijk aantal singels uit die tijd ontbreekt niet. Het ontbijt wordt, in overleg, geserveerd in de serre met uitzicht op de tuin en de landerijen en bestaat uit biologische en vegetarische (streek) producten, tevens is er biologisch bier, -wijn en -fris beschikbaar.

“Iedereen die hier komt, kan zijn eigen inspiratie opdoen en de daaruit ontstane ideeën volledig tot z’n recht laten komen,” aldus Regina. “Maar je kan natuurlijk ook gewoon genieten van de rust natuur en de omgeving.”

Meer Retro furniture & retrofashion >


«   »