Caravanity, vintage caravans geuptuned.

Een enorme witte gevaarte van meer dan vijf meter kwam voorrijden. Met dissel en auto er voor kon het wedijveren met een vrachtwagen. Hoe aantrekkelijk ook het idee om met een eigen huisje op vakantie te gaan, de caravan was en bleef een doorn in het oog.

“Nadat ik van de eerste schrik was bekomen, ben ik meteen op zoek gegaan naar inspiratie om van dit monster nog iets te maken,” aan het woord is caravan eigenaresse Femke Creemers. “Dat viel vies tegen zeker als je een fleurig geheel voor ogen hebt.” Wanhopig opende ze een blog op zoek naar lotgenoten. “In no time kwamen de reacties binnen rollen en schoten de bezoekcijfers omhoog. Wat bleek, ik was niet de enige. Er waren meer mensen die net als mij de uitdaging aan wilden gaan om hun saaie caravan te pimpen. Onder het genot van een wijntje is in de toen nog oerlelijke Eriba caravan ‘Caravanity’ ontstaan.

Het eindresultaat wordt met trots getoond.

Nooit had Femke Creemers kunnen dromen dat haar oproep ongeveer twee jaar geleden zou leiden tot een hechte groep bloggers die hun enthousiasme en ideeën delen op ‘Caravanity’. Er wordt volop geklust en het eindresultaat wordt met trots getoond. Foto’s en verhalen worden gepost en tips worden kwistig rondgestrooid. “De verfkwast komt er veelvuldig aan te pas, er worden nieuwe gordijntjes en kussentjes genaaid en de banken worden voorzien van een kek stofje. Want door het stylen van de caravan naar eigen smaak, wordt een vakantie zo veel leuker,” verduidelijkt Femke. “Regelmatig plaats ik de leukste berichten van bloggers die bijvoorbeeld weer iets nieuws bedacht hebben. Er heerst een gemeenschappelijk gevoel dat de caravan omgetoverd kan worden tot een vakantie paleisje. En je ziet nu dat dit al lang niet meer iets is voor de oudere generatie. Steeds meer jonge mensen kiezen voor een caravan maar dan wel opgeleukt in hun eigen persoonlijke stijl.”

 

Een kwestie van inspiratie en creativiteit.

Vintage exemplaren zoals een Biod, een oude Eriba of de bekende Kip caravan zijn zeer gewild als opknapper. Bij een oude caravan moet men er echter wel op letten dat deze in ieder geval is voorzien van een redelijk goede bodem. Voor de rest is het een kwestie van inspiratie en creativiteit. Een vrolijk behangetje, tupper ware servies uit de ’70’s, kleurige vinyl tegels op de vloer, verf en plakfolie voor een retro look, de mogelijkheden zijn legio zowel voor de binnen- als de buitenkant. In Amerika en Australië worden gepimpte vintage caravans gebruikt om markten en braderieën mee op te sieren en worden ze ingericht als kleine winkeltjes. Maar ook in Nederland is er inmiddels een tendens om een oude caravan op te pimpen en tijdens de vakantie deze met name te gebruiken als een ‘rollende keuken’. Er zijn zelfs campings die hier op inspringen en te boek staan als ‘Caravanity’ camping voor de hippe caravanner.

 

Happy campers lifestyle.

“Met ‘Caravanity’ hoop ik anderen te inspireren,” aldus Femke. “Het geijkte beeld van dertien in een dozijn moet veranderen in een ware hippe caravan revolutie.” Inmiddels heeft Femke haar eigen bevindingen en reacties van bloggers verzameld voor een boek over de fun van het caravannen. Dit boek getiteld ‘Caravanity’, happy campers lifestyle’ laat de vijftien mooiste caravan en campers zien uit Nederland en België. De vele leuke DIY-ideeën en heerlijke sfeerfoto’s zal voor menig (toekomstig) caravanbezitter een bron van inspiratie zijn. Met een eigen look wordt de caravan weer helemaal ‘en vogue.”

Meer info>


«   »