Vintage designerkleding bijna gratis.

Tweedehands goederen winnen aan populariteit. Het is vooral gebruikte kleding die onder noemers als vintage en retro steeds vaker een doorstart mag maken. Volgens marktonderzoeker GlobalData groeit de markt voor tweedehands kleding 21 keer sneller dan die voor nieuwe kleding.

Tekst loopt door onder de foto.

Zo hoeft designerkleding niet duur te zijn als je het tweedehands koopt. Platforms voor deze categorie kleding schieten als paddenstoelen uit de grond. Handig is wel om te weten waar je op moet letten als je er naar zoekt. Regelmatig duiken er juweeltjes op. Sommige liefhebbers hebben hierin een bepaalde routine ontwikkeld. Zo werd er onlangs een Hermès sjaal van 250 euro voor 1 euro bij de kringloop ontdekt.

Dus word niet depressief omdat je het geld niet hebt om er net zo uit te zien als de sterren op de televisie of in de bladen! Ook voor mensen die minder geld te besteden hebben, ligt designerkleding binnen het bereik. Op een tweedehands website zoals Rebelle.com kun je makkelijk iets vinden. Deze website is een voorbeeld van waar je mooie Louis Vuitton spullen kunt vinden voor een lagere prijs dan normaal. In de Verenigde Staten kun je zelfs al designerkleding huren voor een feestje. Je steekt de ogen uit van alle aanwezige mensen, zowel man als vrouw, met een stralende jurk of pak.

Tekst loopt door onder de foto.

Echt of nep?

Hoe weet je dat het item dat je aangeschaft echt is? Nagemaakte items worden van steeds betere kwaliteit. Er worden duizenden designertassen aangeboden op Marktplaats, waarvan ook perfect nagemaakte. Soms zit er zelfs een aankoopbon of een nagemaakt certificaat van echtheid bij.’’ Het valt niet mee 0m te zien of iets echt of nep is. Tip: Maak gebruik van officiële en erkende platforms en webshops; die werken met experts die zich bezighouden met de echtheid van de tweedehands designerkleding die ze aanbieden. Het is dan wel iets duurder, maar je weet tenminste dat die tas of jas.

Oefening baart kunst.

Maar waar vind je dan die echte koopjes? In ieder geval niet online. De erkende platforms en tweedehandswinkels verkopen items met een behoorlijke marge, begrijpelijk want je krijgt kwaliteit en een echtheidsgarantie, maar betaalt daar ook extra voor!

Indien je met een klein budget toch iets bijzonders wilt kopen dan zul je er op uit moeten. Begin met zoeken in kringloopwinkels en rommelmarkten, zodat je niet direct grote risico’s hoeft te lopen en een paar honderd euro kwijt bent. Oefening baart kunst, en goede items kun je met een beetje mazzel en speurwerk écht overal tegenkomen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »