Chigaco chic.

Mode en elegantie.

Sinds een paar jaar vindt het fenomeen ‘bloggen’ steeds meer opgang. Enthousiastelingen vertellen over hun passie. Lifestyle, beauty en health zijn onderwerpen die gretig aftrek vinden en waar uitvoerig op wordt gereageerd.

Tekst loopt door onder de foto's.

Heb je een blog die daarbij ook nog eens visueel aantrekkelijk is dan ben je verzekerd van een groot publiek. Een treffend voorbeeld van een succesvolle blogger is Rachel Jensen van Chigaco Chic blog die verhaalt over haar prachtige stad in vooral prachtige beelden van zichzelf.

Op Chicago Chic vertelt ze over de vele sjieke events, dining and wonen in beautiful Chicago. Hierbij portretteert ze zichzelf in haar meest geliefde outfits, vintage chique. Vrijwel dagelijks gort ze zich in in haar korset om haar toch al smalle middeltje te accentueren, kleedt zich volgens de mode van de jaren ’40 en ’50 en laat zien dat in deze wegwerpmaatschappij, mode en elegantie duurzaam kan zijn. Tijdens haar jarenlange verblijf in het buitenland dronk ze als het ware de cultuur hiervan in, leerde alles wat er te leren was omtrent de geschiedenis, en dit vormde haar persoonlijkheid.

De tekst loopt door onder de foto's.

Liefde voor vintage.
Haar interesse voor design werd geboren, ze volgde een opleiding en startte na verloop van tijd haar eigen atelier. Bij Atelier Jensen vindt je mode gebaseerd en geïnspireerd op de liefde van Rachel voor vintage. Samen met haar partner, een begenadigd fotograaf, geeft ze door de combinatie van haar ontwerpen kleding gefotografeerd op zorgvuldig gekozen mooie locaties, Chicago Chic een gezicht dat gewaardeerd wordt door een groot publiek. Op haar blog vind je onderwerpen zoals richtlijnen voor stijl en elegantie, make up maar ook haar liefde voor de vele historische indrukwekkende plekken die te vinden zijn in Chicago.

Glamour is what I sell.

Rachel Jensen houdt van glamour met een super vrouwelijke look. Het silhouet is bepalend en haar garderobe bestaat uit stukken gebaseerd op de Golden Age waarin vrouwen zich kleden als vrouwen en genoten van de welverdiende aandacht. Zo kleedt ze zich regelmatig in polka dots met zorgvuldig gekozen accessoires in de vorm van een bijpassend hoedje en tasje of ze gaat voor ultra chique in een zware pencil dress genomineerd met handschoentjes en een boa of legt ze de nadruk op de feminin style in een flatterende swing dress. Volgens Rachel een vrouwelijke mode en levensstijl die vrouwen zich in deze tijd weer eigen zouden moeten maken. Om met de woorden van Marlene Dietrich te spreken: ‘Glamour is what I sell, it's my stock in trade’.

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »